Младоците на „Славия“ спряха „Левски“

Младоците на „Славия“ спряха звездите на „Левски“ в преследването на първите в класирането „Лудогорец“ и ЦСКА. Най-старото столично дерби завърши 1:1. 18-годишният защитник Андреа Христов шокира „сините“ с попадение осем минути преди края на срещата. Преди това „Левски“ поведе чрез Серджиу Буш. Румънецът вкара четвърт час след началото.

Ранното откриване на резултата внесе прекалено голямо спокойствие в редиците на тима от „Герена“ и съвсем закономерно бяха наказани в края на мача. Като цяло през второто полувреме „Славия“ създаде повече положения и си заслужи точката.

Слалом на Галин Иванов между играчи в синьо също можеше да завърши с гол. За сметка на това „Левски“ не създаде нито едно голово положение след почивката, надявайки се да запишат пета поредна победа с 1:0, но това не се случи.

„Не заслужавахме да победим – каза Роман Прохазка, халф на „Левски“. - Не играхме добре. Не само второто полувреме, като цяло не се представихме както трябва. Не сме подценили „Славия“. Нямахме положения освен гола на Буш. Предстои ни мач за Купата на България срещу „Дунав“. Не трябва да има грешка.“

От „Герена“ като че ли бяха подценили срещата със „Славия“. Делио Роси, треньор на „сините“, беше направил промени в своя състав. Димитър Пиргов, Буш и Йерсон Кабрал започнаха като титуляри за сметка на Давид Яблонски, Антонио Вутов и Жуниор Мапуку. Чешкият бранител и юношата на „Левски“ бяха извън групата и гледаха мача от трибуните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ