Момче изчезна във водите на Дунав край Силистра

Снимка: Архив/Николай Каламов

Момче е изчезнало във водите на река Дунав край Силистра. Инцидентът е станал снощи около 20 часа в района на доковете в края на Дунавската градина, съобщи БНР.

Момчето е било на разходка с приятели по кейовата стена. То е скочило няколко пъти във водата и излувало, но при последния скок е не е успяло и е потънало. Предполага се, че детето е попаднало на подводно течение.

Според източници, предишната вечер ученикът също е скачал от кейовата стена в придошлия Дунав.

Румънските власти също са предупредени, че ще се извършват действия по издирване, като им е подадено и описание на детето, в случай че тялото бъде открито на тяхна територия.

„Исканията за включване на водолази е добре да се направят от Гражданска защита или от Противопожарната служба, но те са ефективни, когато няма промяна във водните нива, а сега периодът е такъв, че нивото се променя. Движението на реката предполага, че ще има нулева видимост за водолазите“, обясни ръководителят на сектор „Гранична полиция“ в Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

Образувано е досъдебно производство. Разпитани са свидетели, родители и приятели. Никой не е видял как момчето е скочило във водата, а са чули само звука от падането на тялото в реката и са видели как течението го отнася.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България