Монтираха 90 видеокамери на 11-те входно-изходни артерии на Пловдив

90 видеокамери вече са монтирани на всичките 11 входно-изходни артерии на Пловдив, съобщи шефът на Областна дирекция на МВР в града под тепетата старши комисар Атанас Илков.

Те са част от големия проект за видеонаблюдение в целия Пловдивски регион на обща стойност от 6 млн.лв. „В момента приключихме с тестовия период и предстои до края на месеца да приемем видеонаблюдението от фирмите изпълнителки.

15pl4001-0След това Община Пловдив ще го предаде на областната управа, след което ще направим официално откриване на центъра за видеонаблюдение, който сме изградили за да запознаем обществеността с функциите, които то ще изпълнява“, обясни старши комисар Илков.

След Нова година броят на камерите ще бъде увеличен, тъй като имало някои ленти от пътното платно, които нямали покритие от видеонаблюдението. За целта били предвидени средствата в бюджет-2018 на Община Пловдив, който трябва да се гласува от местния парламент и едва тогава ще започне допълнителното изграждане.

За реализацията на големия проект за видеонаблюдение по пътищата в Пловдивска област обаче тепърва ще се търси финансиране и до момента е направен единствено мониторинг и е разговаряло по въпроса с кметовете на 17-те общини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България