МО на Руската федерация: Пилотът на сваления в Сирия Су-25 е загинал в бой с терористите

Няколко часа след появата на информацията за свален руски военен самолет в Сирия , от Министерството на отбраната в Москва потвърдиха медийните съобщения, като уточниха, че пилотът на машината е загинал в бой с „терористите“, предава TACC.

„На 3 февруари 2018 г. при изпълнение на полет в зоната за деескалация „Идлиб“ се разби руски самолет. Пилотът успя да докладва за катапултиране в район, контролиран от терористите от „Джебхат ан Нусра“. В бой с терористите пилотът е загинал“, поясниха от военното ведомство в Москва, като същевременно разясниха: „По предварителна информация, самолетът е свален с преносима зенитно-ракетна система“.

Уточнява се, че руският Център по примирието, заедно с турската страна, която отговаря за зоната за деескалация „Идлиб“, предприемат мерки за връщането на тялото на убития пилот.

По-рано в медиите бе разпространена информация, съгласно която машината е свалена с ракета от опозиционните сили на режима в Дамаск. Данните за съдбата на пилота бяха противоречиви. Двама източници от опозиционните сили на Дамаск твърдяха, че пилотът на руския самолет е тежко ранен. Той е избегнал катастрофата на машината и е успял да се приземи с парашут. След това е бил пленен. Трети източник съобщи, че пилотът е бил убит.

Щурмовикът Су-25 е бил свален с ракета в близост до главна магистрала, която е била подложена на ожесточена въздушна атака в комбинация с опитите на правителствените сили да напредват в района.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия