Мръсният въздух на Бургас влиза в парламента

Депутатите от ГЕРБ в Бургас ще излязат с общо питане от парламентарната трибуна до екоминистъра Нено Димов за мръсния въздух в морския град. В последните дни, на тел. 112, валят сигнали за остра и задушлива миризма.

Хората са в паника, а от институциите след проверки обясняват, че няма превишение на вредните емисии.

"Мисля, че това, което се случва в Бургас трябва да бъде обект на непрекъснат контрол. Надявам се да се засили контролът не само от РИОСВ, но и от здравната инспекция, защото миризмите и качеството на въздуха имат пряко въздействие над човешкото здраве". Това каза депутатът от ГЕРБ и ексминистър на околната среда и водите Ивелина Василева пред журналисти на специална среща на народните представители с медиите.

„Европейското законодателство дава рамката, но това би могло да се детайлизира на национално ниво, особено в градовете, в които има развита индустрия. В Бургас сме особено чувствителни, сходна е ситуацията и в Русе“, обясни още Василева.и в морския град.

В питането до министър Димов, ще бъде засегнат и проблемът с работното време на горещите телефони на екоинспекцията. В събота вечерта, когато десетки бургазлии се паникьосали от миризмата, която оприличават на миризма от пропан- бутан, се оказало че тези телефони не отговарят и затова всички масово звънели на 112.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България