Мутри потрошиха бар, както през 90-те години (обзор)

Един от нападателите троши заведението.

Съдружник на Емо Негъра поръчал нападението заради дългове

Лазаров: Страхувам се за живота си

Бойко Борисов разпореди вандалите да бъдат издирени и арестувани веднага

Мутри потрошиха култово заведение и нарязаха с ножове тапицерията на мебелите.Те не криели лицата си и свободно размахвали хладни оръжия пред изплашените посетители на бар „Бесо” в столичния квартал „Борово” малко след 18 ч. в понеделник. Шестимата мъже седнали като клиенти, пили по едно питие и изведнъж скочили и започнали да трошат всичко. Те крещели заплахи срещу собственика на „Бесо” Емануил Лазаров - Емо Негъра, а на тръгване прeдупрeдили пeрcoнaлa coбcтвeникът дa ce oбaди „нa кoгoтo трябвa”, зa дa нe му ce cлучвa тoвa вceки дeн.

Въпреки това Емо Негъра не е звъннал на тел.112 след нападението и не е подал жалба в полицията. „Страхувам се за живота си. Имам три деца и жена. Притеснявам се. Чувствам се заплашен. Знам на кого трябва да се обадя. Става въпрос за бизнес отношения, аз обаче не му дължа нищо на човека, поръчал акцията” заяви собственикът на изпотрошеното заведение Емо Негъра. Бизнес отношенията са с Красен Кръстев, с когото Лазаров е съдружник в строителната фирма „Кепитал валю”. Двамата от доста време били в тежък конфликт, който избил в мутренското нападение. Фирмата закупила огромни територии в жк „Борово” и жк „Манастирски ливади”, където трябва да изникне нов жилищен комплекс. Говори се, че там ще бъде изградена една от най-високите сгради в столицата. Според една от версиите Лазаров дължал милиони на Кръстев и това била причината за наказателната акция в „Бесо”.

Заснетият от охранителните камери и мобилни телефони на посетители екшън се появи в социалните мрежи почти веднага и МВР реагира светкавично. Бойко Борисов извика на среща в Министерски съвет главния секретар на МВР Ивайло Иванов, главният прокурор Сотир Цацаров и шефовете на Националната полиция и СДВР.

Борисов е разпоредил да бъдат установени причините за погрома в заведението и по най-бързия начин да бъдат задържани извършителите. Ден след вандалския акт мебелите бяха подменени и барът работеше, както винаги.

 

Главният секретар на МВР: Ще проверим целия им бизнес

„МВР и ръководството на държавата няма да допуснат и няма да толерираме такива действия”, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов. „Тези времена са безвъзвратно отминали. Ако имат някакви неуредени бизнес взаимоотношения, има законов ред, има съд, където те могат да си разрешат проблемите. Държавата ще отговори с всички възможни средства, които й позволява законът. Разследването е в ход, ще им проверим целия бизнес”, закани се главният секретар.

 

Заведението събира хайлайфа

Забъркаха името на собственика в любовен скандал

Заплашваният обичал екстремните спортове

Името на Емо Негъра е свързано тясно с родния хайлайф. На откриването на бар „Бесо” през 2010 г. идват куп знаменитости - бизнесменът Борислав Дионисиев, издателят Борис Ангелов, тв водещата Радост Драганова, златната флейта Кристиян Коев, Румънеца, Богдан Томов, топмоделът Маги Желязкова, тв водещите Мариана Мариновa и Светослава Тадаръкова. Гост на партито беше и представителят на висшия мениджмънт на испанския моден концерн INDITEX Раул Естрадера.

През 2016 г. името на бизнесмена беше замесено в любовен скандал с половинката на спортния журналист Крум Савов - Мая. Лазаров обаче беше категоричен: „Нямам и не съм имал нищо общо с жената на журналиста Крум Савов. Дори не знам как изглежда. Това не е първата лъжлива история за мен, сигурно няма да е и последната”. Емо Негъра е известен и като любител на екстремните спортове и преживявания. Той кара хеликоптер, обича подводния риболов. Не се разминава и с инциденти. През 2015 г. той падна с хеликоптера си в морето край Царево. В първите минути след кататрофата се обадил на сестра си. Пострадали туристи от инцидента нямало, машината също не се разбила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право