Наградиха полицаи от Сливен, разкрили серия от кражби в маркови магазини

Награденият мл.експерт в отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР Ивелин Константинов.

Трима служители на МВР от Сливен бяха наградени с благодарност от главния секретар на министерството гл.комисар Младен Маринов за проявен професионализъм. Наградите на инспектора в сектор "Криминална полиция" Георги Топалов, на ст.разследващия полицай Марина Кулева и на мл.експерт  към отдел "Криминална полиция" Ивелин Константинов бяха връчени на тържествено събрание от директора на Областната дирекция на МВР в Сливен ст.комисар Димитър Величков.

Отличията им са присъдени за съществен принос в разкриването на тежко криминално престъпление - серия от кражби на луксозни стоки в особено големи размери. Работата по случая е започнала в началото на годината. Разследването е довело до спецакция на 21 февруари, планирана под надзора на Районната прокуратура. В магазин за маркови стоки от известна верига, намиращ се в един от търговските центрове в Сливен, са били задържани  мъж на 48 и жена на 49 години в момент на кражба на различни стоки, предимно дрехи, на стойност близо 3000 лева.

В багажника на автомобила, с който са се придвижвали, са открити още крадени стоки. Престъпната двойка е разполагала с техническо средство, с което успявали да свалят защитните механизми на стоките в магазините и така да ги крадат безпроблемно. Събраните до залавянето им данни показвали, че двамата софиянци са извършвали подобни кражби от МОЛ-ове и в други градове от страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България