Надал прегази Григор на полуфинала

Рафаел Надал надделя убедително над Григор Димитров в полуфинала на турнира от сериите „Мастърс“ в Монте Карло. Краля на клея оправда името си и спечели с 6:4, 6:1 въпреки упоритата съпротива на българина в първия сет.

Димитров „възкръсна“ от 0:3 и изравни до 6-ия гейм, но в това аргументите му се изчерпаха. Към класата си Надал добави характерното постоянство, а и някои от хитростите, с които си помага в тежки моменти. Той не се отчая, когато пропусна шанс за пробив в осмия гейм и успя в следващия си опит в десетия.

Втората част мина под едностранната диктовка на Матадора, а Григор нямаше сили и вдъхновение дори за някой от фойерверките, с които вдига публиката на крака. Рафа „отпусна“ на българина един гейм, преди да оформи 11-ата си победа от 12 мача срещу Димитров и да се класира за 12-ия си финал в Монте Карло.

Днес испанецът ще търси 11-а титла и общо 31-а от „Мастърс“ турнири срещу победителя от втория полуфинал между Александър Зверев (Германия) и Кей Нишикори (Япония). При успех той ще измести Роджър Федерер (Швейцария) от върха на ранглистата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт