Над 700 000 лв. събра кампанията "Великден за всеки"

Снимка Авторът

Манолова раздаде 400 пакета на възрастни в Шумен

Националната кампания „Великден за всеки“ в помощ на пенсионерите е събрала до момента 350 000 лв. в дарителска сметка и храни за над 350 000 лв., съобщи националният омбудсман Мая Манолова в Шумен. Във вторник тя раздаде 400 пакета на пенсионери на три определени места в града - пред храма "Св.Три Светители", пред Томбул джамия и Пенсионерски клуб N15. В знак на благодарност Манолова получи дар икона от отец Красимир Капитанов.

Пред храма имаше възрастни, които обясняваха, че са дошли не само да получат пакетите, а и за да видят лично Манолова. "Ако мога, за теб ще гласувам с две бюлетини", вълнуваше се шуменка от срещата с обичания омбудсман.

Кампанията се провежда за трета година под патронажа на Манолова и набира парични средства и трайни храни за българските пенсионери, които няма да получат великденска добавка от 40 лв. Обикновено се събират към 1 млн.лв. в пари и храни, и очакванията са и тази година това да се случи.

"Храните са дарение от гражданите, които заедно с покупките за дома, купуват и допълнителни пакети за пенсионерите, затова смятам, че тази кампания събужда доброто у хората, която е най-важното", каза Манолова и благодари на шуменския обществен посредник Иван Капралов, който помогна за разширяване на кампанията.

Кампанията продължава и в нея могат да се включат още благодатели. Финансови средства се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, с титуляр БЧК.

Средствата ще бъдат обърнати във ваучери от по 20 лева, с които пенсионерите, определени по списъци на НОИ, ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в страната. Първите ваучери вече са в Централните пощенски клонове и възрастните ще ги получат тази седмица с пенсите, а следващите се раздават за Гергьовден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България