Направиха първа копка на детска градина с 14 дка двор в Коматево

Първа копка на нова детска градина "Ралица" с двор от 14 дка направиха навръх Никулден в квартал "Коматево" на Пловдив градоначалникът Иван Тотев и кметът на район "Южен" Борислав Инчев.

"Това със сигурност е забавачката с най-голям двор в цяла България и тук могат да се оформят много площадки и кътове за игра", заяви кметът Тотев.

7pl4001-k1Община Пловдив е осигурила 1,2 млн. от бюджета си за забавачката за 100 деца в 4 групи, една от които ще е яслена, като проектът е за 1,04 млн.лв. "Спестените 160 000 лв. ще отидат за обзавеждане и оборудване на детската градина, която ще има модерно соларно захранване", допълни градоначалникът Тотев.

Срокът за изграждане на новото детско заведение е 270 дни и то трябва да отвори врати на 15 септември 2017 г. "В новия корпус на "Ралица" ще бъдат преместени децата, които в момента обитават две дървени бараки в двора на детската градина в Коматево, които са строени в далечната 1971 г. и отдавна вече не отговарят на никакви норми", заяви кметът на район "Южен" Борислав Инчев.

Сега отопляването на бараките през зимата е трудно заради лошото състояние на инсталацията. През лятото пък температурите са изключително високи заради нагряването на плоскостите и невъзможност да се ползват климатици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони