Народният представител Петя Аврамова и министър Нанков откриха ремонтиран булевард във Враца

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Народният представител от ГЕРБ-Враца инж. Петя Аврамова и министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков заедно откриха ремонтирания булевард „Васил Кънчов“ във Враца, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Ремонтът на булевард „Васил Кънчов“ е проект, за чиято реализация бих искала да отправя специална благодарност към премиера Бойко Борисов. Средствата за осъществяването му са на обща стойност 14 млн. лв. и бяха осигурени с целево финансиране от Министерски съвет. Благодаря и на министър Нанков за разбирането, което винаги сме срещали в Министерството на регионалното развитие и благоустройството“, заяви народният представител Петя Аврамова по време на церемонията по откриването, на която присъства и друг депутат от ГЕРБ-Враца Калин Кръстев.

Инж. Аврамова изрази увереност, че в този мандат на кабинета Борисов ще бъдат решени и други важни инфраструктурни проблеми на общината и областта ни.

Министър Николай Нанков от своя страна пое ангажимент да осигури необходимия финансов ресурс за ремонта на останалите 3 км. от третокласен път Враца – Криводол, които са около 1 млн. лв, както и за надлеза на бул. „Васил Кънчов”. „Много важен е и скоростният път Ботевград-Мездра-Видин, който предвиждаме да направим”, каза още министър Николай Нанков.

Той обясни, че през 2018 г. ще бъде възложен инженерингът на участъка от Ботевград до Мездра и ще бъде осигурен ресурс. През 2018 г. ще бъде извършен и ремонт на отсечката от Мездра до Враца. Цялостното завършване на пътя до Видин е приоритет до края на мандата на правителството.

По време на посещението си във Враца, Николай Нанков, заедно с народните представители от ГЕРБ Петя Аврамова и Красен Кръстев, областния управител Малина Николова и кмета Калин Каменов, проведе среща с гражданите пред обновената по Националната програма за енергийна ефективност жилищна сграда на ул. „Братя Миладинови“ №10 в град Враца.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството даде старт на предстоящия ремонт на път III – 1002 „Враца – пещера Леденика“. Той подчерта, че никога досега не са били правени толкова инвестиции в пътната инфраструктура на Враца.

„Тези 17 километра не са просто път, който се рехабилитира, а път, който свързва една от най-известните пещери в България и който ще се ползва не само от врачани, но и от всички любители на спелеологията и туризма. Това е предпоставка Враца да стане още по-любима туристическа дестинация“, обясни министър Нанков.

Над 14 млн. лв. е бюджетът на проекта за рехабилитация на третокласния път Враца – пещера Леденика. Нанков коментира, че е убеден, че ремонтните дейности ще приключат в срок и след около година и два месеца ще имаме завършен перфектен участък с финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика