Наследникът на трона в Рияд купил френски замък

Шато Луи XIV е най-скъпото имение в света

Собственикът на сочения за най-скъп дом в света е саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман, твърди в. “Ню Йорк таймс”.

Замъкът Луи XIV бе продаден през 2015 г. за рекордните 300 млн. долара, но тогава името на купувача остана в тайна, тъй като сделката е внимателно покрита посредством кухи фирми, отбелязва изданието.

Изпълненото в стила на XVII век имение е построено през 2009 г. В основната сграда освен многобройни спални има собствена винарна и кинозала, като замъкът разполага с най-съвременни технологии, въпреки класическия стил. На територия от повече от 200 дка има позлатен фонтан, мраморни статуи, алеи за разходки и лабиринт от растения. Шато Луи XIV се намира в сърцето на парк на 15 минути от Париж.

Инвестицията от 300 млн. долара е поредна екстравагантна покупка на принц Мохамед бин Салман (32 г.). Наскоро “Уолстрийт джърнъл” съобщи, че именно той е платил рекордните $450,3 млн. за картината на Леонардо да Винчи “Спасителят на света”, която се превърна в най-скъпата в света и ще бъде изложена в новия Лувър в Абу Даби. Според “Ню Йорк таймс” престолонаследникът си е купил миналата година и яхта за 500 млн. долара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят