Наша лодка в топ 12 на света

Кристиан Василев и Борис Йотов все пак пробиха до полуфиналите на световното по гребане в Пловдив. Дебютният ни екипаж на това първенство трябваше да мине през репешажите, след като направи слаба първа гонка преди дни. Дуетът завърши втори, на 4 секунди след победителите от Ирландия.

„Да се класираш сред първите 12 на света е сериозно постижения – заяви Свилен Нейков, президент на родната федерация. - Доволен съм от представянето на момчетата. Бариерата беше поставена. Успяхме да разделим децата от мъжете. Още повече, че Борис беше и леко болен. Но се пребориха. Доста силни лодки обаче отпаднаха от надпреварата.“

През миналата година Йотов стана европейски шампион до 23 г., а Василев бе в дует с Георги Божилов. В навечерието на мондиала в Пловдив националите сформираха и новия екипаж.

Времето на българите е пето най-добро от всички лодки в репешажите.

Полуфиналите са утре сутрин.

Другият ни дует – Рангел Кацарски и Станимир Халаджов остана пети на двойка без рулеви и не успя да отиде на полуфинал.

Същевременно ветеранката Екатерина Карстен не можа да помогне на четворката на Беларус за по-престижно класиране. Квартетът завърши пети, а само първите 3 лодки продължават на финала. 46-годишната Карстен е двукратна олимпийска шампионка и бе една от основните конкурентки на Румяна Нейкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт