Небесна музика води самодивските хора

Поредицата на „Зодиак“ в търсене на обяснение за присъствието на извънземните на Земята продължава. Какви същества посещават планетата, какво дават на човечеството и защо - разяснява астрофизикът проф. Лъчезар Филипов.

Извънземните посещавали света, включително и България, в продължение на векове и оставяли послания. Неслучайно в народната традиция съществуват разкази за самодиви и техните дяволски хора, които местните откривали в нивите си. Това разказа пред „Зодиак“ проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания към БАН.

Астрофизикът, който дълги години работи по изследванията на житните кръгове по света, смята, че народните предания за самодиви не са случайни. Хората не са могли да намерят обяснение за фигурите, които намирали сутрин, когато излизали да обработват полетата, затова митът за съществата и техните танци намерил почва. „Това са така наречените дяволски хора. В нашите приказки, както и други предания от света, хората разказват как през нощта самодивите танцували в полето и тъпчели посевите“, казва ученият.

В България официално са документирани едва няколко случая на житни кръгове, защото повечето са унищожени, смята проф. Филипов и допълва, че всъщност техните послания далеч не са за човешката цивилизация.

Това не е информация за нас, а за помежду им. Докато летят и оставят житни кръгове, споделят информация. Явно летят различни цивилизации, защото символиката, която се използва, е универсална за тях. Там има информация за състоянието на Слънчевата система, състоянието на близките звезди. Ние не можем да го разчетем, но ако беше за нас, те щяха да ни подадат код за разчитане“, разяснява астрофизикът.

Единствената рисунка, която е насочена към човечеството, е тази от Чибълтън от 2000 година. „Тогава до радиообсерватория се появява картинка, която повтаря съобщението, което ние през 1974 г. изпращаме в Космоса - съобщението от Аресибо. Там има картинка, в която са нарисувани белтъкът на човека, основните химични елементи на Земята, които фигурират тук, човекът, Слънчевата система, броят на цивилизацията ни - тогава е била 6 милиарда и половина, и телескопа, от който го изпращаме. Посланието е изпратено към звезда, която е на 26 000 светлинни години. След 26 години обаче - през 2000 г. се връща отговор с друга технология, не с радиосигнал. Те ни рисуват рисунка, почти същата. Но там вместо въглерода влиза силиций, за който се оказва, че може да прави същите молекули на белтък, тяхното ДНК, което е с три вериги, а не с две, както е нашето. Вместо човека са сложили същество с голяма глава, имат две планети в тяхната слънчева система и броят им е 24 милиарда на тия две планети. Явно се намират на около 25 светлинни години от нас“, привежда пример за общуването с извънземните проф. Филипов.

Лечебни сили превърнати в бизнес

В Англия житните кръгове са превърнати в бизнес. „Едно влизане в кръг струва 150 лири. Преди 2 години тук беше Люси Прингъл, една от основните изследователки на житни кръгове в Англия. Оказа се, че при влизането в житен кръг някои болести от типа на паркинсон и алцхаймер затихват. Остатъчното облъчване в кръга влияе на мозъка и англичаните са започнали проект за използването на излъчването от житния кръг за лечение. Не се знае какво е облъчването, но действа“, разкзава проф. Лъчезар Филипов.

Проф. Лъчезар Филипов пред „Зодиак“:Лъчезар Филипов

Около нас летят свръхразвити цивилизации

  • Проф. Филипов, откога датират първите срещи с извънземни?

  • Във всички древни цивилизации има тяхна намеса. Те виждали в нас хора, които могат да усвоят знания и умения. Кацали и във Вавилон, и в Персия, и в Египет, и в Китай, и при маите в Южна Америка. Докато давали знания, имало процеси, но след това те затихват. Не е имало кой да продължи тези знания, не сме били достатъчно развити като интелект.

  • Какво от сегашните технологии идва от извънземен разум?

  • Вземете официалната среща на Айзенхауер с извънземните. Там е имало 3-ма или 4-ма представители на различни цивилизации и той е успял да се договори само с един вид. По силата на договорката им, дали в замяна на експерименти с хора например, те предоставят достижения - транзистора, стелт технологията, лазера.

  • Как стоят обаче нещата в САЩ, там няма ли такива срещи?

  • Там Рокфелер преди 25 години създава инициатива за търсене и осъществяване на контакт с извънземни. В нея е и цялото семейство Клинтън. Неслучайно Хилъри Клинтън обеща предизборно да разкрие какво знаят и това ще стане. Постепенно в проекта остават само доверените учени, защото има резултати. Рокфелер прави това не за щастието на човечеството, а за да реши собствените си проблеми. Все пак е известен с 6 операции за присаждане на сърце. Другият, който играе тази игра, е Сорос. Навсякъде той работи за изопачаването на историята в негова полза. Допреди него никой не говореше, че сме били под турско влияние например.

  • За колко вида извънземни на Земята има информация?

  • Има класификация на акад. Николай Кардашов от Института за космически изследвания към Руската академия на науките. Там за разлика от тук имат съвет за извънземен живот и разум и търсят извънземни. Американците са много по-назад в тази част от руснаците. Според класификацията на Кардашов най-ниската трета степен на космическа цивилизация, от която ние сме на поне 100 години, е тази, която може да решава проблемите на собствената си планета. Това означава, че може да решават енергийните и климатичните проблеми. Такава цивилизация по всяка вероятност може да лети в близкия Космос, което означава разстояния от 100-200 светлинни години. Това е радиусът, който в момента оглежда „Кеплер“ в търсене на екзопланети. Предполага се, че в този радиус, ако има живот, може би те прелитат тук при нас. Вторият тип цивилизация е тази, която може да управлява енергетиката на звездата си. Може би те имат възможността да създават сфери на Дайсън, с които да хващат енергията и да я връщат в цивилизацията си, тоест да не допускат тя да се разпилява. В момента ние наблюдаваме няколко звезди, които имат странно аномално светене и не се вписват в никакви наши знания по астрономия и астрофизика. Едно от предположенията е, че при тях съществуват такива сфери на Дайсън. Третият тип са най-висшата поне засега и те могат да управляват процесите в галактиката си. Предполага се, че около нас летят втори и трети тип.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл