Нигерия зове хърватите за професионализъм

МОСКВА – Победата на Нигерия с 2:0 над Исландия завърза до червено битката за второто място в групата, където Хърватия е тоталният хегемон, а Аржентина – голямото разочарование.

Изведнъж „суперорлите“ замечтаха за класиране на осминафинал, което минава през най-различни сценарии в последния кръг. На теория Нигерия дори може да завърши на първо място.

Джон Оби Микел, дългогодишен играч на „Челси“ и капитан на Нигерия, призова хърватите да се държат професионално в последния мач срещу Исландия. Треньорът Златко Далич обяви, че ще пусне само резерви, за да зарази титулярите за следващите битки.

„Нямаш право на най-големия турнир да подходиш по този начин – каза Микел. – Това би могло да наклони везните в една или друга посока за другите отбори. Всеки трябва да е професионален и да играе с най-добрите си футболисти. Случи ли се, ще се наруши духът на феърплея.“

Нигерия се надява да отмъкне точка от Аржентина, но се страхува, че Исландия може да бие втория тим на Хърватия. Успехът на африканците дава голям шанс и на Лео Меси и компания. Той също минава през победа над Нигерия и хърватите да вземат поне точка от Исландия. В социалните мрежи се появиха куп подигравателни снимки срещу Меси. На тях той е „облечен“ компютърно с фланелки на Нигерия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят