Ника Любецкая представи новия си интернационален музикален проект по време на фестивала Free spirit day

Ника Любецкая представи своя нов музикален проект по време на първото издание на фестивала Free spirit day, който се състоя на 29 септември във Fabrika 126.

Пред десетки почитатели, които присъстваха на всички активности на фестивала – хендмейд базар, арт работилници, уъркшопи и ди джей парти, финалът му беше поставен с представянето на музикалния проект на Любецкая.

„Проектът е много танцувален. Създаден е предимно за забавление на хората. Също така бихме искали хората да разберът, че сме едно цяло без значение към кой етнос принадлежим. Репертоарът е микс от хитовете в стил реге, поп, латино и етно с авторските аранжименти”, заяви изпълнителката.

Ромската китка, в която присътства както руско цигански романси, така и балканската класика предизвика истински фурор. На една от най-известните песни „Едерлези”, на която преди 2 години Ника засне клип получи бурните аплодисменти на публиката. Руската изпълнителка изпя и авторското си парче „Силно е” и обеща на почитателите скоро да ги зарадва с нови песни.

Музикалният проект е една колаборация с музиканти от Русия, Нигерия, Ирак и България. Бандата на Ника е в състав: Ника Любецкая (вокал), Даниел Удоджи (бас), Саад Аладин (перкуссии), Марина Драгомирецкая (вокали) (тя e българка, но с руски корени), Светослав Димитров (китара), Венцислав Радев (ударни) и Светослав Миланов (кийборд).

Танцувалната част на шоуто беше оставена в ръцете на момичето, в чиито вени тече и кръв от Мозабмик Мария Косса. По-рано тя води уъркшоп по афро денс.

Преди нея Дебора Ангелова води уъркшоп по зумба. Ритъмът привлече много от посетителите, които, след като усвоиха „Ориенталските перкусии” със Саад Аладин от Ирак. Там активно се включиха и изпълнителката Ника Любецкая и DJ TormozIlka (Илияна Кавалджиева), която направи зашеметяващо парти с неповторими музикални сетове.

Забавление имаше и за най-малките посетители на фестивала. Очарователните деца от учебен център „Спектър” ги изненадаха с куклен театър. Те разказаха на своята детска публика „Приказка за кученцето”.

Не липсваха и много предизвикателства към посетителите. Едно от тях беше да влязат в обувките на незрящите. Да влязат в тази роля им помогнаха Ани и Евгени от фондация „Синергиа”. С лента на очите гостите на фестивала разбраха какво е усещането да се придвижваш по улиците без да виждаш, да избираш храна единствено и само с помощта на носа си.

Заради многото проблеми, които Ани ни разказа, че съпътстват деня им Free Spirit day прегърна едно от исканията им, а именно, незрящите да бъдат допускани със своите кучета-водачи навсякъде – в банката, магазина, хотела, градския транспорт, таксито, защото четириногите са техните очи.

Посетителите на фестивала усвоиха част от импровизационните вокални практики, споделени от джаз певицата Весела Морова. След нея Ралица Ковачева - Бежан ги потопи в „Животинската музика на словото”.

Някои от посетителите си тръгнаха и с картина, нарисувана лично от тях. Чрез тях Мария от „Багра Арт студио” доказа твърдението си, че няма човек, който да не може рисува.

Посетителите имаха възможнността да бъдат нарисувани с къна от истинска виетнамка, която то 2 години живее в България, както и да се почерпят с кафе, предоставено от новите ни приятели от Dolce Gusto.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл