Нова изложба разкрива видими и невидими измерения

За пътуванията си в различни измерения, за селенията си и размислите за вечните въпроси, които го вълнуват- това разказва чрез картините си художникът Андрей Янев в предстоящата изложба "Измерения". Тя ще бъде открита на 6- ти март, в столичната галерия "Форум" и показва акварели, някои от които с внушителни за акварелната техника мокро в мокро или алаприма размери 140 х 110 см. "Това са визии и пътувания в различните мои видими и невидими измерения", споделя авторът.

Може би едно от най - щастливите пътувания, които съм имал, е свързано със Света гора. Успяхме при незапомнен сняг на Света гора да слезем от манастира Симоно-Петра. Покривката бе 160 см., и температурите- минусови, наоколо сломени дървета, затрупани пътеки и оцеляхме. Това се случи на 12.01 2017г. Божията майка бе с нас, разказа пред "Труд" художникът. Той смята, че Света гора е пътуване във времето. Колкото повече пътуваш толкова по -далеч е тя от теб. "Света гора е измерение отвъд видимото. Докосване до истините за стойността и същността на нашия земен път. ", разкрива Янев.

За "Измерения" той е вдъхновен и от една фраза на испанския поет Антонио Мачадо: "Това не е око, защото ти го виждаш, а е око защото То те гледа!

"Бих добавил и част от мое стихотворение "Моите Брегове" от 1999- та година:...Уж, бях там , и там, а никъде ме няма!

Реалност жива, преплетена с безплътност...", доверява художникът.

Според него, в пътуванията ни съпътства повече щастието, а неговото измерение е рисуването с всички изразни средства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони