Новият френски посланик: Пловдив е много привлекателен град за нас!

"Държах много първото ми официално посещение извън София да е именно в Пловдив. Той е много привлекателен град за Франция. Както в културен и икономически план и по отношение на работата с малцинствата, така и като град със своя градоустройствена политика", заяви новият посланик на Франция в България Ерик Льобедел след срещата си с кмета на Пловдив Иван Тотев.

Негово превъзходителство увери, че френското присъствие освен в икономическото развитие на Пловдив ще се задълбочи още повече и в културния живот - чрез френския език, любовта към Франция, дома на Ламартин и Френската езикова гимназия. А броят на съвместните проекти ще се увеличава все повече с наближаването на 2019 година, когато Пловдив ще бъде Европейска столица на културата, допълни мосю Льобедел.

По време на срещата между кмета на Пловдив и посланика на Франция в България се разискваха теми, свързани с добрата съвместна работа както досега, така и в бъдеще в социалната сфера и образованието. "Ще продължим да работим за създаването на условия за различни инвестиции", декларира намеренията си градоначалникът под тепетата. Иван Тотев не пропусна да отбележи, че в исторически аспект Пловдив е пионер във френско-българските взаимоотношения, а много институции си партнират - пример в това отношение са театрите на Пловдив и Марсилия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони