Нови главоболия за Доналд Тръмп

ФБР тайно разследвало US лидера

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отрече да е укривал детайли от разговорите си с руския лидер Владимир Путин в Хелзинки миналата година, предаде Би Би Си. Според “Вашингтон пост” Тръмп поне веднъж е прибрал бележките на преводача си от срещата му с Путин в Хамбург през 2017 г. А за двучасовата им дискусия на четири очи в Хелзинки се смята, че няма никакъв запис.

Междувременно демократи от Камарата на представителите обявиха, че ще проучат информацията на “Ню Йорк таймс”, че ФБР е започнало контраразузнавателно разследване, дали президентът тайно е работил за Русия, съзнателно или не, след като е уволнил шефа на бюрото Джеймс Коми през 2017 г. Според вестника предполагаемото разследване се е сляло с това на спецпрокурора Робърт Мълър, който проверява за връзка на президентската кампания на магната с Кремъл.

В поредица от гневни публикации в туитър Тръмп нарече Коми “пълен боклук”, “покварено ченге” и “лъжец”. “Бил съм много по-твърд към Русия от Обама, Буш или Клинтън”, настоя US президентът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка