ОББ и СИБАНК окончателно се обединиха

До няколко месеца част от клиентите ще имат нови банкови сметки

В Търговския регистър е вписано вливането на СИБАНК в Обединена българска банка. С това СИБАНК престава да съществува като отделно юридическо лице, а клиентите є стават клиенти на ОББ. “Правното вливане на СИБАНК в ОББ е следваща стъпка в окрупняването на бизнеса на белгийската KBC Груп в България.

Организирали сме процесите така, че трансформацията да стане почти неусетно за клиентите. Крайната цел е вече още по-голямата банка ОББ да бъде пример за отличен финансов партньор”, коментира главният изпълнителен директор на ОББ Петър Андронов.

Заради вливането не е необходимо преиздаване на кредитните и дебитните карти до изтичане на тяхната валидност. Условията по кредити, депозити и други продукти и услуги се запазват, съгласно сключените с всяка от двете банки договори, гласи официалното съобщение.

Сметките на всички досегашни клиенти на СИБАНК обаче ще имат IBAN номера, съдържащи името на ОББ, а именно – UBBS. Тази промяна ще настъпи след няколко месеца. Тя е техническа и по никакъв начин няма да се отрази на сметките на клиентите. Старият и новият IBAN номера ще функционират успоредно до края на ноември 2018 г. Всички клиенти ще бъдат информирани за евентуални промени чрез имейл, лично писмо, телефонно обаждане или SMS.

Поетапното обединяване на клоновата мрежа на ОББ и СИБАНК ще продължи. 32 клона вече обслужват клиенти и на двете банки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси