Обвинен за двойно убийство експолицай със седми неуспешен опит да излезе на свобода

Венцислав Караджов

И седмият опит на експолицая Венцеслав Караджов да излезе на свобода се оказа неуспешен, след като Пловдивския окръжен съд остави без уважение искането му за изменения на мярката за неотклонение "задържане под стража" в по-лека.

45-годишният мъж е обвинен за това, че на 15 май 2016 г. е извършил умишлено убийство с користна цел на баща си Цветан и майка си Божура в къщата им на ул. "София" 68 в Пловдив. Съдът намери, че е налице обосновано предположение относно авторството на престъплението, в което е обвинен Венцеслав Караджов. Не е отпаднала и опасността да се укрие и да извърши и друго престъпление при мярка, различна от "задържане под стража". За престъплението, в извършването на което бившият полицай е обвинен - по чл. 116 ал. 1 т. 3 пр. 1 и пр. 2 т. 4 пр. 3 т. 7 и т. 9 във връзка с чл. 115 от НК, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив на 21 февруари от 10 часа.

Венцеслав Караджов смята да се възползва от това свое право и направи осми опит да излезе на свобода след близо 9 месеца в ареста, където беше вкаран на 17 май 2016 г. Основната улика, че именно той е стрелял по родителите си, е микрокапсула барут, идентичен с този от местопрестъплението, която е намерена в чантата му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право