ОбС-Пазарджик ще отменя две концесии заради гражданско недоволство

Градската управа дава заден ход за паркинга на МБАЛ „Здраве” и Спортното училище

Общинският плувен комплекс ще носи името на местния основател на модерния петобой

Важните решения ще бъдат взети на общинската сесия на 30 ноември

Кметът на Пазарджик Тодор Попов е внесъл в деловодството на Общинския съвет предложение за прекратяване на процедурата по отдаване на концесия на паркинга зад МБАЛ „Здраве” и на Спортното училище. В предложението си до общинските съветници градоначалникът е записал, че е целесъобразно и в обществен интерес да бъде прекратена процедурата за концесията на паркинга на улица „Цар Калоян”.

Мотивите са – заявено обществено недоволство в социалните медии и входирана в Община Пазарджик подписка от 458 души против отдаването на концесия на въпросния паркинг. Лекарите от МБАЛ „Здраве“ настояват да имат собствен паркинг, което ще бъде невъзможно , ако паркоместата бъдат отдадени на концесия. Медиците посочват, че лечебното заведение „Хигия“ и държавната МБАЛ „Пазарджик” разполагат с паркоместа за своите служители, докато при МБАЛ „Здраве“ това не се случва.

Държавната болница също има паркинг в двора си, а приходите от него отиват в хазната на здравното заведение. Това би могло да се случи и със паркинга зад МБАЛ „Здраве“, вместо той да се отдава на концесия, пише още в материалите, депозирани в ОбС. Задният ход на градската управа по отношение на Спортното училище пък е заради факта, че все още не са точно обособени частите, които ще се преотстъпят на концесия.  Решенията за двете концесии – на паркинга на МБАЛ „Здраве” и Спортното училище, ще бъдат преразгледани най-напред от постоянните комисии на местния парламент, а гласуването на отмяната им ще стане на заседанието на ОбС на 30 ноември (четвъртък).

Тогава старейшините от местния парламент ще гласуват и предложението Общинският плувен комплекс да носи името на Христо Чочев – основател на клубове по плуване и модерен петобой в Пазарджик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони