Община Свищов обучи и нае млади хора по европейски проект

Община Свищов спечели  проект „Младите хора в Община Свищов – активни участници в местния трудов пазар”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Той се осъществява със средства на Инициативата за младежка заетост и Европейския социален фонд . Срокът му на изпълнение е 15 месеца, считано от 15 април 2016 г. до 15 юли.2017 г.

Община Свищов е предоставила обучение на млади хора, отговарящи на изискванията, за придобиване на професионална квалификация в четири сформирани групи, в следните професии- „Еколог“, „Охранител“, „Организатор на спортни прояви и първенства“ и „Офис секретар“.

"На 29 декември приключи обучението за по-голямата част от курсистите и на 4 януари те сключиха трудови договори с Община Свищов. Предстои завършване на обучението на още 15 еколози, което ще приключи в средата на февруари. След курса, лицата ще получат удостоверение за професионална квалификация и сертификат, и ще бъдат назначени на работа в кметството", обясниха от общинската управа.

По проекта се обучават 60 младежи, като минимум 54 от тях ще бъдат назначени на трудов договор. Повече от 1/3 от въпросните младежи са от населените места на община Свищов,  като местоработата им е съобразена с конкретното местоживеене на съответния служител. В кметствата на Александрово, Совата, Ореш, Морава, Царевец, Червена, Вардим и Хаджидимитрова новите кадри ще бъдат назначени в съответствие с професионалната им квалификация, придобита по време на проекта. Младите хора подписват 6-месечни договори, по време на които ще получават минималната за страната работна заплата.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони