Огнен дует за глас и пиано на сцената на „Откритие“

image description

Дуото Александрина Симеон & Даниел Марк Еберхард излизат пред варненската публика на 18 май

Двамата музиканти, които са заедно вече 12 години и предизвикват възхищението на германската публика със своите идеи и джаз интепретации, пристигат във Варна. На 18 май специално за тазгодишното 27 издание на международния музикален фестивал"Откритие" те ще представят най-новият проект на „Александрина Симеон Квинтет“ албума “OCEAN TALES”. За него Александрина композира музиката, а Даниел я обогатява със специфичните си аранжименти.

За концерта си, наречен "ОКЕАН-джаз и соул вълни" те са подготвили наистина огнено съчетание от госпъл, соул, джаз и авторски песни, интерпретирани по наистина личен /и различен/ начин. За концерта си, по време на който ще бъде осъществен и звукозапис, двамата са избрали интересна и разнообразна програма –Гершуин, кавъри на Бийтълс, Ричард Роджърс и Карлос Йобим, интерпретации на Бах , собствени композиции на Александрина Симеон, и дори „Дилмано, Дилберо“.

Александрина Симеон е родена във Варна и макар че от шестгодишна живее с родителите си – музиканти в германския град Аусбург, не е губила връзка с българските си корени. След като почти цялата й фамилия се занимава професионално с музика, за Александрина не е трудно да избере пътя си – започва с цигулка, продължава с класическо пеене, после задълбочава знанията си в джаза при Хариет Луис, Санди Патън и Карън Едуардс. Започва участията си в джаз формации в Аусбург и Мюнхен, прави концерти в Германия, Австрия и Швейцaрия, участва в различни телевизионни продукции. Александрина Симеон е и музикален педагог, преподава в Аусбург и в университета в Инголщад. Пее на една сцена с Njamy Sitson, Wolfgang Lackerschmid, Gerd Dudek, Ryan Carniaux, Benny Brown, Andrej Bielow, Rhani Krija, Lilly Maiski, Szimanowski-Quartett и други. Едно от основните ѝ занимания е композирането за нейния уърлд джаз състав „Александрина Симеон Квинтет“. С музикантите от него тя ще гостува тази година през август в Банско.

Даниел Марк Еберхард също предпочита джаза, като пианист участва в различни телевизионни музикални предавания, при записите на повече от 25 CD албума и DVD продукции и в многобройни концерти в Германия, Франция и Съединените щати.Преподава в университета в Инголщад. От 12 години той работи заедно с Александрина Симеон – в дует или като част от нейния квинтет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България