Около 50 ракети са били изстреляни срещу Израел от Ивицата Газа (ВИДЕО)

Около 50 ракети са били изстреляни в посока израелска територия от Ивицата Газа, съобщава TACC, позовавайки се на информация от израелската армия.

Съгласно представените данни, 20 от снарядите са прихванати от ПВО на Израел. "Около 50 ракети бяха изстреляни от Ивицата Газа в Израел в 09:10 тази сутрин (местно време). Системата за противовъздушна отбрана на прихвана около 20 от тях", се казва в изявление, разпространено от военните.

Рано тази сутрин на няколко пъти в Тел Авив, Ришон Лезион, Бат Ям и Холон, както и в големите градове Ашдод и Ашкелон в южната част на Израел и районите, съседни на ивицата Газа, бяха задействани сирени за опасност от въздушни нападения. Според израелското държавно радио Kan, една от многото ракети, изстреляни от Газа, е поразила жилищна сграда в южната част на страната. Няма постъпила информация за жертви, но сградата е повредена.

През нощта Израел нападна командващия радикалната палестинска групировка "Ислямски джихад" Баха Абу ал-Ата. Според радио Kan Ал-Ата е убит, а още трима са ранени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят