Ориенталски звезди в пустинна драма

52-farahani1Режисьор е Ануп Сингх

“Песента на скорпиона” е най-екзотичната премиера на септември. Индийският филм запознава зрителите с древната легенда за ужилването от скорпион от дълбоката пустиня на Джайсалмер, Раджастан, което убива човек до 24 часа. Отровата на скорпиона вкарва трескава мелодия в тялото на жертвата. Единственото спасение е да се открие изкусен певец, който може да разчете мелодията в пулса на ужиления и да изпее песен, която да подейства като противоотрова.

“Структурата на филма е като музиката на пустинната цивилизация в Раджастан. Както музиката постоянно предлага реалност, която е много по-голяма от онова, което виждаме, филмът е съставен от дребни детайли, близки планове на пясък и лица, дърво и красиви тела, лута се между сенки и приглушени светлини и цветове, които изведнъж се превръщат в монументален, непредсказуем пейзаж на злото и непредвидимостта; един пейзаж, задаващ важния въпрос: Какво е притежанието и какво е любовта? Какво ще изберем, ако наистина искаме да разберем какво ни прави хора: отмъщението или съчувствието?”, споделя режисьор Ануп Сингх.

Една от атракциите на филма е прекрасната иранска изпълнителка Голшифте Фарахани, а голямата звезда на продукцията е Ирфан Кхан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино