Оставиха в ареста пияния водач, убил двама при катастрофа в Пловдив

С окончателно решение пловдивският Апелативен съд остави за постоянно в ареста 19-годишният Огнян Дебелаков, който блъсна колата си в електрически стълб и уби двама свои спътници, а четвърти е тежко пострадал, предаде БНР.

Жестоката катастрофа стана в нощта на 29 септември, събота срещу неделя. Компанията от Столипиново тръгнала от сватба на среднощна обиколка из Пловдив в търсене на алкохол и цигари, а самият шофьор освен че никога не е имал книжка, е бил и пиян, с над 1.5 промила, сочат данните от разследването.

Сблъсъкът е станал с огромна скорост, свидетелства другото оцеляло момче, което секунди преди това е видяло скоростомера да сочи 150 км. в час. Защитата на младежа поиска по-лека мярка за да се лекува от травмите след катастрофата, но обвинението настоя за задържане под стража.

Апелативните съдии прецениха, че всички обстоятелства и предпоставки за това са налице и потвърдиха предходното определение за постоянен арест на Огнян Дебелаков. Неговият баща също е задържан, тъй като му е дал ключовете за колата, знаейки че синът му няма шофьорска книжка.

Решението не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България