Осъдиха нашенка, мамила датчанин

Над 5 800 лв. ще струва на булката авантюрата с измамения чужденец

Условна присъда и връщане на всички пари, получени уж за пътуване при мъж в Дания, получи жена от Разградско, измамила чужденец вероятно по схемата на т.нар. „виртуални булки”, които обещават да пристанат зад граница. Този път пред Районния съд е била изправена жена, която за месец миналото лято, в Копенхаген и град Исперих, Разградско, успяла да заблуди чужденеца и да получила от него 4 302,83 лв.

Мъжът превеждал парите за разходите на нашенката за пътуване, паспорт, застраховка, хотел и т.н. обяснения, които тя давала. Той пък вярвал, че нашенката ще отиде при него и реагирал на всяко нейно искане. Очевидно това е било до време и той се усетил, че е попаднал в схема. Потърсил обяснение, подавайки и жалби, което измамените чужденци правят рядко.

В крайна сметка жената, която е без образование, неомъжена, неосъждана досега и безработна, е призната за виновна. Съдът намалил полагащото й се наказание с 1/3. Така присъдата й е 2 години лишаване от свобода с изпитателен срок от 4 години. Тя трябва да върне всички пари, преведени от мъжа от Дания. Дължи му още 1 000 лв., които похарчил за адвокат, за да си търси правата. Към това са добавени и над 500 лв., натрупани по досъдебното производство, такси и разноски по казуса.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

До оплаквания на чужденци, мамени от нашенски булки, обещаващи любов и семеен живот се стига изключително рядко, на фона на лавината такива случаи. Обичайно жените застават пред съда за недекларирани доходи и невнесени данъци. Често се налага да връщат и помощи за отглеждане на деца, които са получавали, декларирайки, че нямат никакви доходи.

През годините имаше случаи, в които омъжени зрели жени, представящи се в комуникацията по интернет за невръстни девици, изкарваха и по над 300 000 лв. за няколко години, въртейки с лъжи и манипулации по няколко чужденци едновременно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право