Откриха десетки хиляди дрехи, чанти и обувки менте в полски ТИР на "Капитан Андреево"

16 823 текстилни изделия, 258 чифта обувки, 283 чанти, със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митнически служители на пункт "Капитан Андреево".

Стоката е превозвана с товарен автомобил с полска регистрация, който пътувал от Турция за Полша. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка по метода „анализ на риска", при която митническите служители установяват, че количеството на групажната стока съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки, съобщиха от Агенция "Митници".

При проверката са открити 7 090 чифта дамски, мъжки и детски чорапи с логото на Adidas, Nike, Tommy Hilfiger. Открити са и общо 5654 текстилни изделия- тениски, спортни комплекти, блузи, ризи, панталони, шалове с логото на световноизвестни марки - Polo, Tommy Hilfinger, Lacoste, Louis Vuitton, както и 4079 мъжки боксерки с логото на Calvin Klein, Armani, Gucci. Откритите 258 чифта обувки и 283 чанти са с носещи фигуративни и словесни изображения на Adidas, Nike, Gucci, Guess, Chanel.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право