Отнеха 2 кг злато на циганка баячка

Държавата води дела за имущество за над 3 млн. лв. на Маринови от Долни Дъбник

Върховният касационен съд не допусна обжалване и постанови отнемане в полза на държавата на имущество за 256 843 лв. от циганско семейство от Долни Дъбник. Основна част са близо 2 кг злато - осемдесет пендари, тридесет и седем монети, дванадесет гривни, два синджира, шест пръстена, два чифта обеци и две висулки. Накитите са оценени на 247 369 лв. и се съхраняват в банков сейф на Окръжната прокуратура в Плевен.

Искът за златото срещу Иван Маринов и жена му Иванка е на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Двамата са подсъдими за пране на пари, а срещу циганката има обвинение и за измама. През януари 2014 г. срещу ромската фамилия имаше акция на полицията и ДАНС, след като стана известно, че Иванка е пътувала до Палестина, Македония и други страни по света да разваля черни магии и да бае против проклятия, а парите от нейните измами били превеждани у нас.

През 2017 г. Комисията за незаконно имане е спечелила дело и срещу сина им Горан Станев, от когото е отнето имущество за 140 725 лв. Продължава процесът по иск срещу другия син Станьо Маринов, който е за 2 847 297 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България