Патрони открити в къща на приятел на братята, проверявани за разстрела на данъчния шеф

Пуснали ги след 24 часа заради липса на достатъчно доказателства

Двама братя, родом от Приморско, както и техен приятел от същия град, , научи “Труд”.

Акцията на ГДБОП е била в сряда сутринта в Приморско и Бургас. Братята били задържани в домовете им. Маскирани антимафиоти нахлули в малък хотел в Приморско и арестували собственика му. Той е бил откаран за разпити в столицата. След изтичане на 24-часовата мярка по Закона за МВР братята били освободени заради липса на доказателства. При обиска в Приморско обаче били намерени незаконни патрони. Вчера не стана ясно дали заради притежанието на боеприпаси Районната прокуратура в Царево е повдигнала обвинение на местния жител и дали е удължена мярката му до 72 часа.

Информацията за арести на хора, свързани с разстрела на данъчния шеф, не бе потвърдена официално вчера нито от прокуратурата, нито от МВР. Оттам твърдяха само, че разследването продължава.

43-годишният началника на отдел “Фискален контрол” в Националната агенция за приходите Иво Стаменов бе прострелян на 18 декември м.г. в центъра на София. Атентаторите гръмнаха по него с карабина от паркирана кола “Рено”, докато Стаменов минава по улица “Дунав” с личния си автомобил БМВ Х3. Куршумът проби предното стъкло и се заби в ръката и рамото на мъжа. Стаменов бе откаран във ВМА, където заради засегнати важни кръвоносни съдове се наложи да му бъдат прелети големи количества кръв. Въпреки усилията на лекарите, той почина на 12 януари т.г.

Основната версия за покушението, е свързана с работата на данъчния шеф. Нговият отдел в НАП е наблюдавал търговията с акцизни стоки като цигари и алкохол, а от средата на миналата година и пазара на горива.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право