Петима остават в болница след инцидента на шуменското рали

Без официално награждаване

Петима души остават за лечение в шуменската болница след като състезателна кола БМВ се вряза в публиката на планинското изкачване "Мемориал Валерий Великов" в Шумен . Общо шест са били докарани, но една от двете пострадали жени си е тръгнала, заради по-леки травми. В здравното заведение са хора от различни градове, които са дошли да се насладят на майсторството на пилотите и са техни фенове. И.Т./38г./ от Велико Търново и К.Т./53г./ от Стара Загора са с натъртвания, К.Ц./31г./ от Горна Оряховица е със счупена дясна подбедрица, Л.Й,/24г./ от Горна Оряховица е със счупена костица на лявото ходило, а шуменецът Р.И./41г./ е с фрактура на лява подбедрица, уточняват от полицията по данни на медиците.

Зад волана на БМВ-то е бил варненецът Николай Георгиев. На него също му прилошало и е потърсил лекарска помощ. В болницата, за да види какво става с ранените на състезанието дойде и зам.областният на Шумен Петко Шаренков.

На мястото на инцидента беше извършен оглед от оперативна група. Образувано е досъдебно производство.

Заради инцидента, ралито беше прекратено, а официалното награждаване не се състоя. Наградите бяха раздадени по боксовете. Победител е шуменецът Христо Манолов с Митсубиши Лансер ЕВО 9. Той постави нов рекорд на трасето от 01:45.40 минута. Досегашното най-бързо преминаване бе на Николай Златков от 2015 г., когато състезанието бе възродено след прекъсване - 01:45:89.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България