Пике и Рамос пак гуша за гуша

Войната между Жерар Пике и Серхио Рамос влезе в нова глава след скучното 1:1 между „Барселона“ и „Реал“ в първия полуфинал за Кралската купа на „Камп Ноу“. Каталунският защитник се възмути, че капитанът на „кралете“ не получил червен картон. Рамос обаче бе декориран незаслужено в жълто в 10-ата минута и след това реферът го пазеше.

Трябваше да изгонят Серхио, но какво да направим“, попита Пике. Двамата са партньори в националния отбор, но и се мразят здраво извън него. Стигало се е и до нелицеприятни изказвания един срещу друг, като испански фенове зовяха Пике да бъде изваден от „Ла Фурия“.

Лионел Меси е бил напълно здрав, но остана резерва срещу „Реал“. Треньорът Ернесто Валверде призна, че не е искал да рискува здравето му след лека травма на крака. „Чувстваше някакъв дискомфорт и избрахме най-доброто за него“, обясни каталунският треньор. Видимо без капитана си „Барселона“ игра много по-безидейно в атака.

Реал“ поведе с гол на Лукас Васкес още в началото, получил перфектна асистенция от Карим Бензема. Младият бразилец от „Барса“ Малкълм не успя да изравни очи в очи с вратаря Кейлор Навас, но след това заби за 1:1. А Иван Ракитич от „Барса“ удари греда. Като цяло дербито мина много под очакванията за спектакъл.

Заслужавахме повече от този двубой“, коментира Сантяго Солари, треньорът на „Реал“. „Нищо не е решено преди реванша 27 февруари“, добави Валверде.

Вестник „Марка“ пък предполага, че това вероятно е бил последният „Ел Класико“ за Марсело. Бразилският защитник е спечелил всичко с клуба, но играе все по-слабо и бе напълно надигран от Малкълм. През лятото се очаква раздяла с него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят