Плащаме за паркиране с мобилно приложение

Столичният кмет Йорданка Фандъкова провери моста на бул. “Ал. Малинов”.

Обновяват тунели в столичните квартали “Младост” и “Люлин”

Финал през август на ремонта на ул. “Иван Вазов”, наваксват забавянето по бул. “България”

Дигитален талон за плащане на паркирането в синя и зелена зона ще бъде въведен в София след като бъде одобрен от Столичния общински съвет. Така хората ще имат алтернатива за плащане при проблем с СМС услугата и ще бъдат улеснени чужденците без абонамент към мобилни оператори у нас. Новата възможност за плащане ще се използва през бъдещи мобилни приложения на различни компании. Цените на паркирането остават същите.

Междувременно столичният кмет Йорданка Фандъкова провери основния ремонт на тунела, свързващ бул. “Ал. Малинов” с Околовръстното шосе. Реконструкцията за 485 хил. лв. трябва да приключи до края на август. Догодина ремонтират и тунела в “Люлин”. Общината е обновила над 100 моста.

До средата на август трябва да е финала на ремонта на ул. “Ив. Вазов”. Реконструкцията на бул. “България” ще приключи в срок до 15 септември въпреки едноседмичното забавяне заради дъждовете.

Фандъкова подчерта, че през септември ще обяви дали да се кандидатира за нов мандат като кмет на София. В момента в ГЕРБ тече процедура по издигане на номинации и тя благодари за подкрепата, която получава от структурите. Относно информацията, че “Спаси София” ще издигне кандидат за кмет тя отговори: “Стана ясно, че тази инициатива е политическа, а не гражданска. Нека работят с желание да променят града, а не само да пречат на неговата промяна”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони