Пловдивският хор "Евмолпея" ще отпразнува юбилейната си десета Коледа с концерт

Пловдивският общински хор "Евмолпея" ще отпразнува юбилейна десета Коледа с любими песни из репертоара си през годините. Изпълненията на девойките, предизвикали у нас и в чужбина най-топли реакции, многократни бисове и нестихващи аплаузи, ще прозвучат в аулата на Технически университет-Пловдив на 21 декември от 18 часа в навечерието на християнския празник - Рождество Христово.

За десетте години на съществуването си под вещото ръководство на диригента Рада Славинска и арт-мениджъра Ганка Янкова хор "Евмолпея" представи на сцена 190 творби на 14 езика и популяризират редица малко познати у нас прекрасни хорови произведения.

"Евмолпеидите" реализираха 19 задгранични турнета в Сърбия, Гърция, Турция, Черна гора, Босна и Херцеговина, Унгария, Австрия, Словения, Италия, Германия, Франция, Люксембург и Белгия и получават покани да гастролират онвово на места, на които вече са пяли. 411-те концерта и концертни изяви за този относително кратък период и отзивите на специалистите са сериозно доказателство за устойчивостта на явлението "Евмолпея", за мобилността на състава, за високото певческо майсторство, постигнато с упорит труд.

"Евмолпея" е един от най-младите хорове, но редовно е предпочитан от международни селекционни комисии на различни музикални фестивали между стотици състави от цял свят заради прекрасните си изпълнения, интересен репертоар, добра визия и освободеност на музицирането. В биографията си хорът вече е записал участия в 24 международни фестивали и в някои от най-елитните български форуми като Софийски музикални седмици и Фестивал на камерната музика - Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони