Победителките от "Х Factor" стават част от проекта „Пловдив 2019”

Куп концерти и участия чакат чаровните момичета от „4 Magic” през следващите две години

Победителките от Х Factor стават част от проекта „Пловдив –2019”, а куп концерти и участия на чаровните момичета от „4 Magic” ще бъдат заложени в културния календар на Община Пловдив за 2018 г., както и за 2019 г., когато градът под тепетата ще бъде Европейска столица на културата. Новината съобщи кметът Иван Тотев, който в четвъртък връчи на Елеонора Иванова, Валентина Никова, Никол Канева и Елия Тодорова плакети на „Пловдив 2019” и по едно издание на книгата „1000 причини да се гордеем, че сме българи”.

Заедно с магическия квартет бе наградена и петата пловдивска участничка в музикалния формат „Х Фактор” Мирослава Тодорова. Заявеното от градоначалника под тепетата намерение „4 Magic” да пеят в новогодишната нощ на площад „Стефан Стамболов” обаче няма как да бъде осъществено, защото момичетата имат отдавна поет отдавна ангажимент за участие в купона в местния ресторант „Torro Grande”.

През 2018 г. обаче квартетът ще изнесе за пловдивчани концерт на открито. Участието трябва да бъде съгласувано с компанията „Вирджиния рекърдс”, която менажира „4 Magic” след победата в конкурса. „За мен тяхната победа е чудо, но показва, че трудът, който сме положили през последните две години и половина може да бъде възнаграден”, каза тяхната откривателка и музикален педагог в „Арт Войс център” Румяна Иванова.

И петте пловдивски момичета, участвали в „Х фактор 2017”, още са ученички и нямат планове за живота си след завършване на средното си образование, но идеите им са свързани най-вече с музиката. „Надяваме се да имаме собствени проекти и да успяваме да съчетаваме училището с кариерата. Да правим собствени неща, които да се харесват на хората и да караме родителите и по-възрастните хора, които са ни учили, да се гордеят с нас”, казаха в заседателната зала на Община Пловдив момичетата от „4 Magic”. За тях участието в „Х Factor” е било „приключение, което ги е научило да се развиват към по-добро”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони