Полицаи откриха оранжерия за марихуана в дома на 26-годишен в Славяново

Служители от Полицейския участък в Славяново предприели проверка в имот в града по сигнал за отглеждане на марихуана в домашни условия. В хода на полицейските действия, осъществени на 9 февруари в дома на 26-годишен, служителите на реда открили помещение, пригодено за култивиране на наркорастението. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

Помещението било обособено на втория етаж на къщата и обзаведено с всичко необходимо - луминесцентна лампа с 6 осветителни тела, препарати за растителна защита, електронен уред за следене на температурата и атмосферното налягане и отоплителен уред за поддържане на подходяща температура.

От там криминалистите иззели 57 саксии с растения марихуана, достигнали различна височина, назначена е химическа експертиза. 26-годишният твърдял, че отглеждал наркокултурата за лични нужди.

За случая е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „в“, ал.1 от НК, а работата по него продължава разследващ полицай, под наблюдението на прокуратурата.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право