Поредна българка изчезна в Гърция

53-годишната Софка Парапанова родом от Хасково и живееща от години в гръцката столица е в неизвестност от 11 юли. Апелът за издирването на българката е отправен от друга българка-Светлана Лоскутова. Тя умолява, всеки, който е виждал и чувал за Софка или има информация или следа след тази дата, да сигнализира.

За изчезването на Софка стана ясно след като синът й, който живее в Англия, не успял в рамките на дни да я открие по телефон. Обадил се на нейни близки, които също нямали информация за нея. Вчера младежът е тръгнал от Англия за Атина да сигнализира българското посолство и гръцката полиция за изчезването на майка си. Това е третото изчезване на българка в Гърция в рамките на последните три месеца.

Мистерията с изчезването на българки става все по-голяма

Няма признаци за живот и от двете българки, които изчезнаха мистериозно. 38-годишната Антонина Зоева и 37-годишната Деси Илиева, бременна в 4-ти месец с момиченце, които изчезнаха през май в рамките на една седмица от гръцкия град Ретимно на остров Крит. %d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%b5%d0%b2%d0%b0Според резултатите от разследването и двете не са напускали острова по въздух нито по вода за друга дестинация. В казуса на 37-годишната Деси Илиева, която по време на разходка с бащата на детето си изчезна мистериозно на 2 май, разследванията остават безплодни. Според последна информация има свидетел, който е дал показания, че е видял в същия ден двойката да разговаря бурно в скандал в район около морето. Последвалото претърсване под лупа и на това място отново не даде резултат. С премахването на неприкосновеността на телефона на Деси и нейния партньор, който се самоуби четири дни след изчезването на бременната българка, до момента не се разкрива нищо, което да хвърли светлина върху тази тъмна история.

Без резултат е издирването и на Антонина Зоева от Сливен, която изчезна на 11 май. %d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%be%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%b0Гъркът при който е живеела, твърди, че я е оставил в петък 11 май в центъра на Ретимно, за да вземе такси. От направените проверки на камерите наоколо се оказва, че няма подобен запис. До момента не се е появил и таксиметров шофьор, който да потвърди, че е взел Антонина като клиент. Семействата и на двете изчезнали българки, а вече и три, се обръщат към всеки, който знае нещо да помогне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право