Поскъпва двойно разходката в зоопарка на Варна

Входът за най-малките остава безплатен

Входът за едно от любимите и най-посещаваните места във Варна-зоопарка, поскъпва двойно. Но остава безплатен за малчуганите до 3 години, според предложението, което е внесъл в Общинския съвет на града кметът Иван Портних.

Билетът за деца от 3 до 7 години, който е 50 ст. трябва да стане левче, този за учащи и пенсионери ще се вдигне от 1 лв. на 2 лв., а таксата от 1.50 лв. за възрастни ще стане 3 лв.

Кметът предлага още да бъде въведен пакетен билет за семейство с деца до 18 г. на стойност 6 лв., груповите посещения на ученици и пенсионери над 15 лица да струват 1 лв., а контактната зона за безопасно общуване с животните от 10 минути да се таксува с 2 лв.

"За да изпълнява основните си функции - опазване на генофонда на дивите животни, повишаване на екологичното образование, възпитание в уважение към природата и любов към животните и за нормално функциониране на ОП "Зоопарк-СЦ" - Варна, е необходимо да бъдат приети нови цени", пише кметът. Той припомня, че цените за вход в зоопарка не са вдигани от 1 октомври 2012. Предложението ще бъде разгледано на предстоящото заседание на ОбС.

Сред предстоящите големи проекти за над 80 млн. лева на община Варна е и реконструкция и модернизация на зоопарка.Стойността на проекта е 1.2 млн.лева с ДДС, които ще бъдат осигурени чрез заем. Парите са предвидени за строителство на нова входна зона, на павилиони за напитки, сувенири и лакомства за обитателите му. Строеният през 1961 г. зоопарк е едно от най-атрактивните места с над 150 000 посещения на година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони