Посрещат новия видински владика в Монтана с духова музика и родопска песен

С хляб и сол, песни и танци ще бъде посрещнат новия видински митрополит Даниил в северозападната си епархия в събота. Първата спирка на духовния пастир на православните християни в областите Монтана и Видин ще бъде в черквата в монтанското село Сумер. След това Негово Високопреосвещенство ще пристигне в областния град Монтана, където ще го чакат миряни и ще гърми духова музика.

Местната управа и гражданите ще посрещнат владиката с хляб, сол и здравец, а фолклорни формации, ще поздравят новия митрополит в Северозапада с родопска и северняшка народни песни и танцови изпълнения. Митрополит Даниил ще бъде поздравен от областния управител Росен Белчев и кмета на Монтана Златко Живков, който ще му подари тъкано пано с чипровски мотиви.

След приветствие на Видинския владика към миряните духовници, общинари и граждани ще влязат за служба в черквата „Св. Св. Кирил и Методий” в Монтана. В ранния следобед митрополит Даниил ще отпътува за седалището си във Видин, където също го очаква официално посрещане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България