Алекс Лазаров е героят на България (ВИДЕО)

Вкара финалната точка за инфарктната победа

Григор Димитров изненадващо излезе и на двойки

Александър Лазаров е героят на българския тенис! И първи бе поздравен от своя партньор Григор Димитров. Младокът направи феноменален мач в дует с Гришо и сразихме Великобритания на старта на АТР Къп в Австралия.

Лазаров направи изумително отиграване в последната точка, след която спечелихме със 7:6,6:7, 11:9 срещу британския тандем Джейми Мъри-Джо Сейлсбъри. Българската агитка не спря да подкрепя нашите, а Григор й се поклони. Нашият тим игра лъвски и не се преклони. Не се уплаши, че братът на Анди Мъри има две титли от Големия шлем на двойки.

Денят започна с британска победа. Димитър Кузманов показа силна игра, но падна от Камерън Нори, който е с 370 позиции преди него в световната ранглиста – 2:6, 6:3, 2:6.

След това България извади голямото оръдие Димитров. Макар и трудно звездата ни срази Даниел Евънс 2:6, 6:4, 6:1. За всички беше сензация, че Гришо излезе и в мача на двойки. Явно бе решен, че на всяка цена България трябва да спечели.

"Не е лесно да си треньор и играч, трябва да балансираш ролите – призна Гришо. - Не се оплаквам, за мен е чест. Хубаво е да си капитан, когато имаш такива момчета около теб. С Даниел винаги сме имали напрегнати мачове, труден опонент. Сега беше същото."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт