Почерпен мъж наръга жена си при скандал на трапеза

Снимка: Архив

Следновогодишна семейна почерпка завърши с наръгване в корема на 45-годишна жена от мъжа й в поповското село Цар Асен. Пострадалата е в болницата в Търговище с опасност за живота. Задържан е мъжът й М.П. (52г.).

Кървавият скандал между двата станал към 2 часа в понеделник, след обилно количество алкохол, а свидетел на ужаса била дъщеря им. На трапезата семейството имало и гост от селото. При разправията на висок тон, мъжът грабнал кухненски нож от масата и наръгал жената в корема. След като я намушкал,  се усетил какво е сторил и сам викнал линейка.

Ранената е приета в болницата с кръвоизлив и опасност за живота, но състоянието й вече е стабилизирано.

Жената живеела с дъщеря им в Лясковец. Момичето, което била в 8-9 клас, учело във Велико Търново, разказаха съселяни. Детето било будно по време на инцидента и не можело да излезе от шока, говорейки несвързано за преживения кошмар. След инцидента първо го прибрал кметът на селото Красимир Цонев, а после приятелка на майката го отвела в Попово.

Пострадалата жена работела от 2 месеца и имала неуредени здравни осигуровки, с които се заел кметът на селото.

М.П. пък бил безработен и получавал социални помощи. Често се напивал с други съселяни, които като него нямали работа и давели несретата в алкохол. Не бил агресивен и постъпката му изненадала местните хора, които търсят обяснение на станалото в запоя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони