Починал е тежко раненият 82-годишен от катастрофата със самодейци край Разград

Снимките са от e-razgrad.bg, Микробусът със самодейците изхвърчал от пътя в дере. Предницата му се забила в отсрещния бряг на рекичката, в която имало около 50 см вода, но при удара се откъснали седалки и пострадали най-тежко пътуващите отпред.

Една жена остава в болница, предстои операция на шийни прешлени

Починал е най-тежко пострадалият от катастрофата със 17 самодейци от силистренското село Срацимир, при която микробусът им беше ударен от ТИР край Разград. 82-годишният пътник в буса, който беше лекуван във Варна, е издъхнал в началото на седмицата и на водача на камиона Пламен С. (48 г.) от Разград ще бъдат повдигнати обвинения за причинена смърт по непредпазливост на един човек. Шофьорът ще отговаря също за тежка телесна повреда на една жена, средни на шестима от пътуващите в микробуса и за останалите травми на ранените при катастрофа.

След катастрофата, която стана на 8 септември, в болница в Разград продължава да бъде 59-годишна жена, която е с извадена слезка, фрактура на шийни прешлени, счупени ребра и други травми. Предстои тя да бъде транспортирана във Варна за операция.

Както „Труд” съобщи, инцидентът стана на завой в местността „Пчелина” край Разград. Микробусът на самодейците от Срацимир, които отивали на събор в поповското село Садина, е ударен от ТИР със слънчоглед. Камионът нахлул в платното на буса заради нарушение на „Ауди” с гъбари, които внезапно кривнали в черен път. Вероятно високата скорост не е позволила на водача на камиона да намали и, за да не удари джип отпред, тежката машина навлязла в лентата на микробуса, разказаха тогава очевидци. Автомобилът със самодейците, пробвал да избегне сблъсъка, но бил ударен и излетял в корито на река. Там се забил с предницата в единия бряг. При зверския удар се скъсали дори болтовете на седалките и хората излетели от местата си, затискайки тези отпред, разказа пътник в буса.

Заради смъртния случай, катастрофата вече е под надзора на Окръжна прокуратура в Разград, а по нея още от началото работи следствието. Назначени са допълнителни експертизи. Чакат се резултатите и от автотехническата.

Аутопсията на починалия във Варна възрастен човек е установила, че смъртта му е в пряка връзка с катастрофата, а не резултат на друго заболяване след близо месец болнично лечение, категорични са разследващи.

На водача предстои да бъде наложена парична гаранция от 2000 лв., което ще стане с предявяването на постановлението в понеделник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право