По обява в нета митнически служители от Варна иззеха нелегален алкохол

Служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ /МРР/ в Митница Варна иззеха 260 литра нелегален етилов алкохол от частен дом в град Долни чифлик. Алкохолът е открит от митническите служители като „тайни клиенти“ на обява в сайт за продажби в интернет, съобщиха от пресцентъра на Агенция"Митници".

%d1%82%d1%8e%d1%82%d1%8e%d0%bd

На 30.11.2018 г. те договарят в телефонен разговор покупка на предлагана в обявата домашна ракия. При последвала митническа проверка в частния имот на търговеца митническите служители откриват в гаражно помещение към жилището 26 туби с вместимост по 10 литра, пълни с етилов алкохол. За алкохола не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Нелегалният алкохол е иззет. Съставен е акт за административно нарушение.

Още 60 литра нелегален етилов алкохол е открит от друг екип на отдел МРР при проверка същия ден в частен имот на територията на област Варна.

На 3 декември е извършена проверка в частен имот в селище на територията на община Белослав, при която митническите служители разкриват на мястото нелегално депо за разпространение и продажба на насипен тютюн. От различни помещения и от допълнителна постройка в имота са иззети 122,5 кг нарязан тютюн за пушене в полиетиленови чували. При проверката не са представени никакви документи за обезпечен или платен акциз. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право