По 40 лева за Великден на бедните пенсионери

За добавките към пенсиите за Великден правителството отпусна допълнителни 49,1 млн. лева.

Добавката е за 1 226 698 възрастни хора и ще се получава от 4-ти април

Допълнителна сума за Великден, в размер на 40 лв. към пенсията за април, ще получат 1 226 698 пенсионери. Това бе решено на правителственото заседание вчера, информира пресслужбата на Министерски съвет.

От кабинета уточняват, че средствата са за хората, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях, за април 2018 година, са в размер до 321,00 лв. включително, т. е. до размера на линията на бедност.

За изплащането на добавките към пенсиите за Великден правителството отпусна допълнителни 49,1 млн. лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. А средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите по трансферите по централния бюджет.

В началото на правителственото заседание вчера, премиерът Бойко Борисов заяви на министрите, че вече е традиция над 1,2 пенсионери у нас по Коледа и Великден да получават бонуси към пенсиите си.

От своя страна социалният министър Бисер Петков уточни, че добавки ще получат близо 56 процента от възрастните хора у нас. А изплащането им ще стартира от 4 април, за да може за Великден всички да са получили сумата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика