Правят въжен парк и ремонтират читалище в община Симитли по проекти с Македония

Въжен парк, ремонт на читалище са само част от дейностите, които ще бъдат направени по три трансгранични проекта с Македония в община Симитли.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов и кметът на община Пехчево, Р Македония- Драган Тренчовски подписаха споразумение за нов трансграничен проект. Между кметовете се проведе работна среща в град Пехчево, на която присъстваха председателят на общински съвет Симитли- Владимир Христов и проектанти на проекта.

Темата на срещата беше дейностите, които се провеждат в момента, както и планът за прилагане на проекта "Опазване на околната среда от природни бедствия и подобряване на мястото за живеене", както и за останалите дейности, които изцяло ще реализират проекта от двете страни на границата, в община Пехчево и в община Симитли.

Кметовете съвместно подписаха споразумение за партньорство за проект, "Опазване на околната среда от природни бедствия и подобряване на мястото за живеене", които съвместно ще кандидатстват в рамките на Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Македония. Дейностите, които община Симитли ще извърши в този проект са подобряване на начина на живот в село Крупник, както и изграждане канал на дере в селото.

Въжен парк ще бъде направен в градския парк в град Симитли по друг проект. Община Симитли и община Зрновци, Р Македония ще работят съвместно по проект“ Развитие на туризма, чрез алтернативни форми на туризъм – изграждане на въжена линия за екстремен спорт“.

Читалището в село Брежани също ще бъде ремонтирано и реконструирано по трансграничен проект. Община Симитли съвместно с община Щип, Р Македония ще облагородят читалище в България и училище в Македония. Проектът е с име „ Развитие на туризма, чрез насърчаване културата и туризма в региона“. Облагородяване и ремонтиране на читалището очаква жителите на Брежани, благодарение на усилията и желанието на общинското ръководство в посока развитие на общината чрез проекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България