Правят нов площад в гурбетчийско село

Първа копка за нов площад даде старт на строителство за 177 000 лв. в село Нова бяла река, община Върбица. Населеното място е известно като гурбетчийско, защото сезонната работа в чужбина храни местните фамилии. Като се връщат в селото обаче, скоро ще имат европейски условия за отдих в центъра, на каквито са свикнали зад граница. Ще бъде обновена настилката, ще има нови алеи, фонтан, модерни пейки, парково осветление. Специално обособени зони за децата ще са пълни с атракциони.

Средствата за ремонта са изцяло от бюджета на община Върбица. Това е четвърти нов обект за жителите на с. Нова бяла река, казва кметът й инж. Мердин Байрям. Строителите обещават да спазят сроковете и ларгото да е готово до пролетта, а на 1 май, когато е съборът на селото, над 700 жители ще го посрещнат на новия площад.

Благоустрояването на малките населени места е приоритет в управленската програма на община Върбица. В последните 2 г. са били обновени централните зони на селата Сушина, Маломир и Божурово, отчитат от кметството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България