Празник на слънчогледа събира фермери и занаятчии в Монтана

Фестивал на слънчогледа организират в Монтана местната управа, Общинския пазар, Регионалната занаятчийска камара и фирма „Лива арт”. На празника ще има и фермерски пазар и занаятчийско изложение.

От 24 август в продължение на 4 дни в центъра на града край река Огоста ще бъдат подредени щандове с троянска керамика, дърворезби, накити от различни материали, ръчно изработени сувенири, рисувана коприна и стъкло, интериорна керамика. На фермерския пазар пък производители ще предлагат хляб и тестени изделия, месни и млечни продукти, сокове и сладка, мед, билки, натурална козметика и още много натурални продукти отгледани по традиционен начин или домашно приготвени. Посетителите ще могат да се включат в арт работилници, кулинарни демонстрации и музикални изпълнения.

„Събитието е първо по рода си за нашия град, а намеренията ни са да се превърне в традиция за този период от годината”, заяви кметът Златко Живков. До момента участие във фестивала са заявили 41 занаятчии и фермери. В изявата е предвидена и културна програма, част от която е концерт на „Гъмзата брас шоу” в неделя вечерта. В понеделник пък градоначалникът Живков и приятели ще покажат кулинарни умения на централния площад.

festival_slunchogled_montana

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони