Пращат изравнителните сметки за парно

Допълнителният отчет се заплаща

Изравнителните сметки за парно от утре вече са по касите на „Топлофикация София”, съобщиха за „Труд” от дружеството. Те ще дойдат заедно със сметките за юли, обясни говорителят на компанията Елизабет Павлова.

Клиенти на дружеството сигнализираха, че старите им сметки в ипей са изчезнали и са оставили само последните две. Хората са притеснени, че за другите неплатени сметки са им заведени дела. Явно има някакъв проблем с базите данни, заради въвеждането на новите изравнителни сметки, обясни Елизабет Павлова. По думите й от утре (днес) проблемът трябва да бъде изчистен и всички сметки да са налични.

Абонатите, които не са осигурили достъп на топлинните счетоводители, им е начислено максимално потребление, обясни Деян Дянков, омбудсман на „Топлофикация София”. До края на септември те могат да поискат допълнителен отчет, който обаче се заплаща. Това означава, че ще бъдат изготвени нови изравнителни сметки за цялата етажна собственост и ще се променят сумите, които са или за доплащане, или за получаване на цялата етажна собственост, уточни Дянков.

Ако не сме съгласни със сметката, която сме получили, трябва да се обърнем към фирмата за дялово разпределение, а не към „Топлофикация”, допълни той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари