Премиерът Борисов: През 2015 г. МС предложи Атанас Семов за генерален адвокат в Съда на ЕС - това ли е политическо вмешателство

Снимка: Пламен Стоименов

През 2015 г. Министерският съвет предложи Атанас Семов за генерален адвокат в Съда на ЕС - това ли е политическо вмешателство. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание във връзка с встъпването в длъжност на четирима нови конституционни съдии и коментара на президента Румен Радев, че прокуратурата проверява предложения от него кандидат - Атанас Семов, с политическа.

„Честитя на конституционните съдии вчера назначенията. Действително изключителни специалисти, но президентът Радев каза, че имало политически вмешателство по отношение на един от кандидатите“, коментира премиерът. Той заяви, че със свое решение от 2015 г. Министерския съвет с премиер Бойко Борисов е определил Атанас Марков Семов за кандидат на Република България за генерален адвокат в Съда на ЕС.

„Ако това се счита за политическо вмешателство в неговото назначаване? След това Европа не го одобри и го върна, но ние само му желаем успех. Кое е политическо вмешателство? Другите съдии даже не ги познавам. Този само е бил в моя кабинет, подкрепили сме го с наше решение като европейски адвокат да представлява България. Извинявам се, ако това е тълкуване за политическо вмешателство. За мен той беше добър специалист“, добави Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика